گوشواره از جمله زیورآلات محبوبی است که از زمانهای گذشته و زمان پادشاهان مصر و یونان و تا به امروز برای زینت دادن به گوش استفاده میشود. در تصاویر و آثار به جای مانده از گذشته نمونههای مختلفی از گوشواره بر گوش بسیاری از مردم عادی و یا بردگان نیز دیده شده است. بسیاری از افراد در بدو تولد کودک بنا به دلایل مذهبی و یا سنت مرسوم اقدام به ایجاد سوراخ گوش برای نوزاد دختر و یا حتی پسر میکنند و برخی نیز در زمانها و سنهای مختلف.
اما فلسفه سوراخ کردن گوش چیست و چه زمانی برای این کار مناسب است؟ برخی از بزرگان دین و روانشناسان نظرات مختلف و متفاوتی درباره این موضوع ارائه کردهاند که در این مقاله از راف گلد قصد داریم در ارتباط با این موضوع صحبت نماییم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
بهترين زمان سوراخ كردن گوش نوزاد از نظر اسلام
همانطور که بیان کردیم بسیاری از مردم در روزهای نخستین تولد فرزندشان اقدام به ایجاد سوراخ گوش میکنند. سوراخ کردن گوش در اسلام یکی از مستحبات در روز هفتم تولد نوزاد است. در بسیاری از روایات آمده است که امام صادق سفارش کردهاند برای نوزاد متولد شده عقیقه کرده و یا گوش آن را سوراخ کنند.
همچنین امام رضا (ع) نیز فرمودند که زمانیکه حسن بن علی (ع) متولد شدند جبرئیل در روز هفتم تولد برای تبریک نزد پیامبر آمدند و به ایشان فرمان دادند که سرش را بتراشند و گوشش را سوراخ نمایند. به همین دلیل بسیاری از فقهای شیعه بر این عقیدهاند که مستحب است در روز هفتم تولد نوزاد گوش آن را سوراخ کنند.
فلسفه ایجاد سوراخ گوش از دیدگاه روانشناسان
بسیاری از مردم بر این باورند که برای ایجاد سوراخ گوش بهترین زمان پس از تولد کودک است زیرا نوزاد درد کمتری میکشد و چون نمیتواند به گوش خود دست بزند سریعتر بهبود می یابد. اما روانشناسان نظری متفاوت از این دارند. بنا به گفته روانشناسان سوراخ کردن گوش نوزادان عملی درست نیست و در حقیقت نوزاد هیچ دیدی از گوشواره ندارد و تصور آن از این درد شبیه به تنبیه و یا آزار است.
آنها معتقدند تا زمانیکه کودک به درک این قضیه برسد و از شما درخواست این کار را نماید این عمل را به تعویق بیاندازید. با این وجود اگر کودک علت درد کشیدن را دانسته و به درک آن برسد تا بهبودی کامل نیز به گوشش خود دست نمیزند و پذیرای این موضوع است.
سن مناسب برای ایجاد سوراخ گوش برای گوشواره
همانطور که بیان کردیم سوراخ کردن گوش در سنین مختلف صورت میگیرد. با توجه به موارد ذکر شده و همچنین نظر پزشکان سوراخ نمودن گوش برای کودکان حداقل تا قبل از 6 ماهگی توصیه نمیشود.
زیرا با توجه به اینکه با وارد کردن حفره بر روی بدن امکان دارد هرگونه عفونت و میکروب وارد بدن شود بهتر است صبر کنند تا سیستم ایمنی بدن نوزاد تکامل یابد و سپس اقدام به ایجاد سوراخ گوش کنند.
همچنین بسیاری از روانشناسان و پزشکان معتقدند بهترین سن برای سوراخ کردن گوش کودکان بین 6 تا 7 سالگی است که کودک درک درستی از گوشواره داشته و خودش نیز تمایل به این کار داشته باشد.
عوارض سوراخ کردن گوش
هر نوع پیرسینگ و سوراخ کردن گوش می تواند باعث ایجاد عارضه هایی شود که در ادامه به معرفی چند مورد آن می پردازیم.
- عکس العمل های آلرژیک
- عفونت های پوستی
- بیماری های قابل انتقال از طریق خون مثل هپاتیت B، هپاتیت C، کزاز و HIV
- پارگی یا ضربه به واسطه گیر کردن گوشواره یا برخورد آن با چیزی
نکات کلی در مراقبت های پس از سوراخ کردن گوش
لازم است پس از سوراخ نمودن گوش این اقدامات ساده را انجام دهید.
- پس از انجام سوراخ گوش حداقل بین 4 الی 6 هفته از گوشواره استفاده کنید.
- برای تمیز کردن اطراف سوراخ گوش حتما از محلول های ضد عفونی کننده استفاده کنید. برای این کار تکه از پنبه را به محلول آغشته و بعد اقدام به تمیز کردن اطرف سوراخ گوش کنید.
- برای جلوگیری از ایجاد حساسیت پوستی، بهتر است گوشواره از جنس طلا یا نقره مرغوب استفاده کنید.
- گوشواره ها رو یک الی دو بار در طول روز تمیز کنید.
- بهتر است چند بار در روز گوشواره ها را در گوش خود بچرخانید تا مانع از چسبیدن آن به سوراخ گوش شود.
- در صورت مشاهده تورم و قرمزی بعد از گذشت یک روز بهتر است به پزشک مراجعه کنیدزیرا احتمال بروز عفونت دارد.
- به یاد داشته باشید در مدت زمانی که گوش در حال ترمیم است به هیچ عنوان از افشانه های مخصوص مو و یا ادکلن و خوشبو کننده استفاده نکنید.
-
نکات مهم در سوراخ کردن گوش نوزاد و کودک
همانطور که بیان کردیم ایجاد سوراخ گوش در هر سنی که باشد نیازمند رعایت یک سری نکاتی دارد. این مورد به خصوص برای کودکان از اهمیت بیشتری برخوردار است. در ذیل برخی از مهمترین این موارد را به طور مختصر شرح خواهیم داد.
- برای سوراخ کردن گوش نوزاد یا کودک خود حتما از مراکز تخصصی این کار استفاده نمایید زیرا تمامی مراکز به دستگاههای استریل برای این کار مجهز نیستند و ممکن است عفونت و یا میکروب را وارد بدن کودک شما نمایند.
- با توجه به اینکه ممکن است کودکان محل فوق را دست بزنند بهتر است در طول روز چندین بار میخ گوشواره و محل سوراخ گوش استریل شود.
- در ساعات و روزهای اول به اطراف لاله گوش و محل سوراخ آن توجه کنید زیرا هرگونه قرمزی میتواند نشانه حساسیت باشد که فورا باید پیگیری شود.
- ایجاد سوراخ گوش بدون بیحسی انجام میشود زیرا درد بسیار اندکی دارد اما در صورت تمایل بهتر است قبل از این کار با پزشک کودکتان مشورت نمایید و در صورت تایید پزشک پس از اقدام از قرص مسکن استفاده نمایید.
- در انتخاب جنس گوشواره برای کودک خود دقت نمایید. برخی از افراد به فلزات مختلف حساسیت دارند و با استفاده از آنها دچار التهاب میشوند. بنابراین بهتر است از فلز طلا 18 عیار استفاده نمایید. طلا به دلیل اکسید نشدن و جنس آن بهترین انتخاب برای گوشواره است.
خرید انواع گوشواره طلا از فروشگاه راف گلد
در این مقاله در ارتباط با فلسفه سوراخ کردن گوش و بهترین سن برای این کار صحبت کردیم. همانطور که بیان کردیم بهترین فلز برای گوشواره و پیرسینگ گوش طلا است.
این فلز گرانبها به دلیل خواص زیاد و ارزشی که دارد از هرگونه آلرژی و حساسیت شما را در امان نگه میدارد. برای خرید گوشواره طلا از جمله گوشواره حلقه ای، گوشواره بدون نگین نوزاد مخصوص سوراخ نمودن گوش و همچنین سایر مدلهای گوشواره میتوانید از فروشگاه طلا و جواهرات راف گلد دیدن فرمایید.
این فروشگاه ویترینی از جدیدترین مدلهای زیورآلات را در ویترین آنلاین خود به نمایش گذاشته است. راف گلد محصولات خود را با قیمت مناسب و اجرت ساخت پایین به مشتریان ارائه میدهد.